luni, 7 septembrie 2015

Tort in trei culori

Ultimul tort cu gust de vara: usor si la gust si la metoda de realizare, dar pregateste-te sa folosesti si murdaresti multe boluri :) Ciocolata cu lapte, cocos si fructe de padure asezate frumos si la exact aceeasi grosime pe un blat pufos si insiropat de cacao.







Ingrediente
Blat
6 oua
150g zahar brun
150g faina
39g cacao

Sirop blat
3-4 linguri crema whiskey
1 lingura indulcitor lichid sau zahar
100ml apa 

Creme
1,2L smantana pentru frisca
750ml lapte cald
30g gelatina
3 lingurite amidon
1 lingura extract de vanilie
9 galbenusuri
200g zahar

Crema ciocolata
200g ciocolata lapte taiata marunt

Crema cocos
100g razatura de cocos
1-2 linguri indulcitor lichid de stevie
1 conserva lapte cocos

Crema fructe de padure
300g fructe de padure congelate
3 linguri zahar
5 linguri apa
2 foi gelatina

Instructiuni
1. Pentru blat foloseste te rog o tava rotunda maaaare (30cm). Eu am folosit una de 26 si nu mi-a incaput cea de-a treia crema. Pune intr-un bol toate ingredientele si mixeaza bine timp de 15-20 minute. Aici mi-as fi dorit sa am un mixer fix (a primit un numar de ordine mai aproape de top pe lista dorintelor). Intre timp incalzeste cuptorul la 175 grade si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Lasa blatul la copt timp de 20 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasa-l la racit in tava pana pregatesti siropul si cremele. Pentru a fi uniform iti recomand sa il scoti din tava si sa tai partea intarita de deasupra cu ajutorul unui cutit cu zimti.

2. Pentru sirop pune intr-un ibric crema de whiskey, indulcitorul lichid si apa si amesteca bine. Daca folosesti zahar pune ibricl pe foc si amesteca pana se topeste, ar fi de preferat sa nu fiarba :) Cand blatul s-a racit insiropeaza toate suprafata din abundenta.

3. Intr-un bol mic moaie in 50ml apa foile de gelatina. Pune intr-o craticioara la foc mic fructele congelate cu zaharul si apa. Amesteca pana se topeste zaharul. Ia de pe foc si paseaza cu ajutorul un mixer vertical. Trece siropul obtinut printr-o sita fina si pune din nou ibricul pe foc. Adauga gelatina si amesteca pana s-a topit, ai grija din nou sa nu fiarba, altfel gelatina isi va pierde proprietatile.

4.  Intr-un bol amesteca razatura de cocos cu partea alba si solida din conserva de lapte de cocos si siropul de stevie.

5. Pentru a prepara crema mai intai pune gelatina in 150ml apa (10min). Amesteca cu ajutorul unui tel sau cu mixerul la viteza mica galbenusurile, zaharul, amidonul si vanilia. Adauga in fir subtire laptele caldut amestecand cu telul. Pune crema pe foc si adauga gelatina amestecand pana se topeste. Imparte crema in 3 parti egale si lasa 2 din ele la racit.

6. Foloseste cea calda pentru a topi cicolata. Amesteca bine pana s-a topit toata si adauga 400ml de frisca batuta bine.  

7. Adauga compozitia de cocos  si 400ml de frisca batuta bine la una din cremele puse deoparte si sirpul de fructe si 400ml de frisca batuta bine in cea de-a treia crema.

8. Pentru montat iti recomand sa foloseste aceeasi forma de tort pe care ai folosit-o la copt. Adauga o bucata de folie alimentara care sa o poti ridica la nivelul peretilor tavii. Aseaza blatul si insiropeaza-l, apoi toarna compozitia de ciocolata in tav si da la congelator pentru 1-1.5h. Cand crema e destul de tare pune deasupra crema de fructe si da din nou la congelator pentru 1-1.5h. Procedeaza la fel si cu de-a treia si ar fi de preferat sa lasi tortul in frigider peste noapte inainte de a-l taia. Decoreaza-l daca vrei si cum iti place.

Pofta sa ai!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu