marți, 2 decembrie 2014

Tocanita din carne de vita cu ceapa

Tocanita de vita si turtite e cea mai ceruta si savurata mancare la noi acasa. Nu are foarte multe ingrediente, dar ceapa in cantitate foarte mare inlocuieste tot ce se poate :) Ceapa devine dulce si moale, sosul de rosu se ingroasa si se inmoaie turtitele, iar carnea se topeste in gura. 







Ingrediente

Tocanita

3 linguri ulei de masline
700g carne de vita cubulete
5-6 cepe mare, curatate si taiate julien
1 lingurita zahar
2 morcovi mijlocii curatati si taiati rondele
400g rosii cuburi
2 linguri pasatta rosii
1 lingurita sare
800ml apa


Turtite

300g faina
1 1/2 lingurite praf de copt
3/4 lingurita rasa bicarbonat
1/2 lingurita sare
70g unt
200ml iaurt/lapte batut/lapte
3 linguri de patrunjel tocat marunt - optional

Ai nevoie de: o oala medie daca se poate si rezistenta in cuptor, daca nu, mai ai nevoie de un vas cu pereti inalti pentru cuptor, o tava captusita cu hartie de copt pentru turtite
Timp necesar: aprox. 1h

Instructiuni

1. Incinge uleiul in oala si prajeste la foc potrivit bucatelele de carne pe toate partile timp de 10 minute. Adauga ceapa si zaharul si caleste-le timp de 3-5 minute, amestecand mereu. Adauga apoi si morcovii si mai prajeste timp de 3-5 minute

2. Se toarna bulionul si apa si se sareaza. Cand da in clocot se da focul la mic, se pune capacul si se fierbe pana carnea e moale, 40-50 minute. Intre timp se incalzeste cuptorul la 220 grade.

3. Turtitele se prepara cu 15 minute inainte de a fi carnea fiarta. Se cerne faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea intr-un bol. Se adauga untul moale si taiat cubulete si se framanta pana se obtin firimituri fine ca de paine. Se adauga patrunjelul si iaurtul formand un aluat moale.

4. Se framanta aluatul timp de cateva minute pe o suprafata presarata cu faina. Se intinde o foaie de 1.5-2cm grosime si se taie cu un pahar rondele cu diametrul de 5 cm, sau chiar mai mari. Resturile se framanta din nou, se intinde o noua foaie si se decupeaza din nou. Aseaza rondelele in tava si da-le la cuptor 10 minute.

5. Dupa 10 minute ia turtitele cu un cleste si aseaza-le in oala peste tocanita. Mai da-le la cuptor timp de 5-7 minute sau pana se rumenesc turtitele.

Sa ai pofta! :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu