sâmbătă, 20 decembrie 2014

Prajitura cu pere si pudra de cuisoare

Initial am numit prajitura: Prajitura cu pere. Apoi, m-am gandit ca ii stirbesc din personalitate daca nu adaug in titlu condimentul care a insufletit-o: cuisoarele. 

Pere+Cuisoare=Love :D 
daca mai adaugi si ciocolata... va fi "forever love"








Ingrediente


Blat

3 pere Williams coapte si curate de coaja 
210g faina alba
90g zahar brun
40g cacao 
1lng praf de copt
1lng pudra cuicoare, cuisoare macinate
1/2lng bicarbonat de sodiu
1/2lng sare
1 ou mare
1lg coaja rasa de portocala
125 ml ulei de floarea soarelui sau masline
1 cana lapte acru - Il poti face chiar tu acasa. Pune o lingura de zeama de lamaie intr-o cana si acopera cu lapte. Lasa deoparte pana il vei folosi.

Pentru pere

vom avea nevoie sa tavalim perele curatate printr-un amestec fainos pentru a rezista cat mai aproape de suprafata prajiturii
1lg faina
1 lg cacao
1/2lng de pudra cuisoare


Pentru glazura

100ml smanatana pentru frisca
200g ciocolata neagra
50g unt

Ai nevoie de: o tava mica de chec.


Instructiuni

1. Taie perele in 2 si scoate semintele. Eu le-am lasat si coditele. Unge tava cu ulei si incalzeste cuptorul la 180 grade.

2. Pune intr-un bol toate ingredientele uscate: faina, zaharul brun, cacao, praful de cop, pudra de cuisoare, bicarbonatul, coaja de portocala si sarea si amesteca cu o lingura.

3. Intr-un bol bate oul usor cu furculita, adauga uleiul si laptele acru. Amesteca si apoi toarna peste ingredientele uscate. Mixeaza cu mixerul pana obtii o compozitie fina. Pune amestecul in tava.

4. Pregateste perele. Amesteca faina, cacao si pudra de cuisoare pe o farfurie. Ia fiecare jumatate de para si da-o prin amestec. Aseaza fiecare para in tava peste amestec si apasa usor, nu foarte tare pentru ca vem ca perele sa ramana cat mai aproape de suprafata, dar sa fie inconjurate de aluatul ce va creste.

5. Da la cuptor pentru 50-55 minute. Verifica cu o scobitoare, daca s-a copt in mijloc. Lasa sa se raceasca in tava pentru 10 minure. Desprinde usor marginile de tava folosind un cutit si rastoarna pe o tava. 

6. Incalzeste intr-o craticioara frisca si adauga si untul. Fara sa lasi sa fiarba, tine pe foc si measteca pana se topeste untul. Taie ciocolata cu un cutit bucati mici si adauga in frisca fierbinte.  Amesteca cu o lingura si lasa putin la racit pana se intareste putin. 
Cand s-a racit adauga lingura cu lingura ciocolata peste prajitura. Pastreaza cam un sfert pentru a mai adauga direct in farfurie peste felii :)

Pofta sa ai!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu