duminică, 14 decembrie 2014

Mini Cheesecakes fac in continuare victime

Cred ca e reteta cea mai des folosita... pentru ca e cel mai des ceruta :) Branza cremoasa si toppingul acrisor de fructe de padure sau orice alt fruct de fapt, fac in continuare victime.






Ingrediente

500g branza dulce (eu folosesc branza Pilos de la Lidl, o gasesti in galetuta)
150g smantana grasa
2 oua mari
120g zahar alb
2 linguri extract de vanilie

150g biscuiti simpli sau integrali
100g unt topit
1 plic gelatina pentru tort

Pentru topping: 300g fructe de padure si zahar dupa gust

Ai nevoie de: o tava de briose si hartiute speciale
Timp de preparare: 20-30 minute
Timp de coacere: 20 minute
Timp de racire: 2-3 ore


Instructiuni

1. Macina biscuitii intr-un robot de bucatarie si pune untul topit amestecand pana obtii mici firimituri de biscuiti.

2. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si pregateste tava tapetand formele cu hartiute.

3. Amesteca intr-un bol branza, smantana, ouale, zaharul si vanilia pana obtii o consistenta cremoasa. Ia cate o lingurita jumate din biscuiti si aseaza pe fundul formei de briosa presand usor pentru a obtine un blat compact. Umple forma cu crema de branza pana aproape de margine. Da tava la cuptor pentru 20 minute. Lasa-le la racit in tava pentru 10 minute. Usor indeparteaza hartia si aseaza-le pe o tava.

4. Pentru a prepara sosul de fructe poti folosi fructe proaspete sau congelate. Nu e nevoie sa le lasi la dezghetat. Adauga 2 linguri de zahar si amesteca. Adauga si gelatina si adu la fierbere. Lasa la racit.

5. Dupa ce s-au racit, vei observa ca mini cheesecakes au format o adancitura numai buna de umplut cu sosul de fructe. Cu o lingurita umple toate mini prajiturile si da la frigider cateva ore.

Pofta sa ai! :)





Reteta inspirata de aici


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu