duminică, 14 decembrie 2014

Lasagna - o reteta pentru minim 2

Tot in Top 5 al familiei, lasagna e o reteta pe care ti-o recomand sa o imparti atat la realizarea ei cat si la savurat cu cineva drag :) Da si pentru ca dureaza ceva mai mult realizarea ei, dar mai ales pentru ca e o reteta care leaga :) puteti sa va impartiti taskurile si apoi si portiile. Si pentru ca iese o portie destul de sanatoasa puteti da si vecinilor, cu siguranta mirosul i-a innebunit :P


 



Ingrediente

Umplutura
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mare curatata si tocata 
60g costita sau bacon fara soric, taiat feliute
3-4 bucati de ustoroi decojit si tocat marunt
200g ciuperci taiate felii
600g rosii tocate (conserva sau 1 sticla de passata clasica de la Auchan) 
200 ml vin alb sec sau apa
50g masline negre putin sarate taiate feliute
600g carne macinata amestec sau doar de vita
sare dupa gust
piper dupa gust
12 bucati paste pentru lasagna uscate
2 linguri cu varf de faina

Bechamel
1 ceapa mica curatata
6 boabe piper negru
600ml lapte
2 foi de dafin
2 linguri de faina
3 linguri de ulei de floarea soarelui

Pentru ornat
60g parmezan
100g mozzarella 
rosii sau masline pentru decorat


Ai nevoie de: o tava in care sa iti incapa pe fund cate 4 foi de lasagna usor suprapuse
Timp de preparare: aproximativ 2h

Instructiuni

1. Pentru bechamel pune la fiert intr-o cratita laptele, ceapa intreaga curatata. Cand da in clocot, ia de pe foc si lasa la racit

2. Pentru umplutura incinge uleiul si prajeste ceapa si baconul 3-5 minute. Adauga ciupercile si usturoiul prajeste-le 2-3 minute si apoi adauga si carnea. Rumeneste carnea pe toate partile si apoi adauga 2 linguri cu varf de faina, rosiile, apa sau vinul, putina sare si piper dupa gust. Adauga si maslinele si cand incepe sa fiarba redu focul si acopera cu capac. Lasa sa fiarba pana carnea e moale si amestecul s-a ingrosat putin.

3. Pentru a prepara bechamelul incinge uleiul intr-o craticioara si adauga cee 2 linguri de faina. Amesteca cu un tel si adauga laptele strecurat amestecand mereu pentru a nu face cocoloase. Adu la fierbere si fierbe pana se ingroasa.

4. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge tava cu putin ulei si aseaza primul strat format din 4 foi de lasagna. Acopera cu o treime din sosul de rosii si si adauga o patrime din bechamel. Repeta si termina cu un strat de bechamel. Taie felii de mozarella si rosii si decoreaza. Presara parmezan si da la cuptor pentru 40-50 minute sau pana se rumeneste. Lasa putin sa se raceasca inainte sa tai felii.

Sa ai pofta! :)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu