duminică, 16 noiembrie 2014

Saculeti cu legume

Te rog nu folosi reteta si combinatia de legume aleasa de mine! Incearca o alta combinatie, cu legumele tale preferate, poti adauga chiar si bucatele de carne, carnati, peste, porumb, dovlecei, vinete, orez fiert sau orice iti face cu ochiul sau ai deja in frigider. Retine doar ideea, lasa-ti imaginatie si pofta sa hotarasca pentru tine :) Ai grija sa nu fie prea zemoasa compozitia ta, foile de placinta vor ramane crude.

Daca vrei sa-ti fie mai usor de asezat in saculet si in tava poti folosi tava de briose ;)






Ingrediente

1/2 ardei rosu
1/2 ardei galben
1/2 ardei verde
1 ceapa mare de apa
7-10 ciuperci champignon
2 linguri ulei de masline
Foi de placinta
50 unt topit
Sfoara pentru gatit

Instructiuni

1. Taie julien toate legumele. Incinge la foc mic uleiul de masline intr-o tigaie mare si lasa legumele sa se moaie dar sa ramana crocante. Lasa-le deoparte la racit.
2. Pre incalzeste cuptorul la 180 grade. Ia 4 foi de placinta, taie-le pe lung in jumatate si fiecare jumatate in 3 patrate. Pentru fiecare saculet vei folosi 4 patrate. Ia un grup de 4 foi si unge-le pa rand cu untul topit. Aseaza fiecare patrat putin decalat fata de cel anterior. Pune 2 linguri din umplutura si strange-le ca un saculet. Leaga cu o bucata de sfoara gura saculetului, dar fara sa strangi.  Aseaza saculetii intr-o tava tapetata cu hartie de copt stropeste-i cu restul de unt ramas si presara condimente. Eu am adaugat sare grunjoasa, piper macinat si am presarat boia. 





3. Da la cuptor pentru 10-12 minute sau pana se rumenesc.
Serveste-i calzi langa friptura preferata sau pur si simplu ca un aperitiv.



Pofta sa ai!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu