miercuri, 5 noiembrie 2014

Prajitura cu dovleac

Toamna cad frunzele, vin ploile, pasarile pleaca in tarile calde, se face vinul, se coc gutuile, se pun muraturile si... facem si mancam cu pofta prajitura cu dovleac :)
O reteta simpla si la indemana oricui.






Ingrediente



Umplutura

1 Dovleac placintar mediu dat pe razatoare - aproximativ 1kg
Zahar dupa gust
Praf de scortisoara


Aluat

250g Faina
1 praf de Sare
2-4 linguri Zahar
1 Ou 
125g Unt rece
1 plic Zahar vanilinat 
2-3 linguri Apa rece


Instructiuni

1. De data aceasta iti recomand sa incepi prepararea cu umplutura pentru ca are nevoie de timp pentru a se raci. Pune la foc mic intr-o oala mare dovleacul si zahar dupa gust. Pune pentru inceput 3-4 linguri de zahar, mai poti adauga la sfarsit daca o preferi mai dulce. Amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde si lasa sa fiarba pana dovleacul e moale. Lasa apoi la racit

2. Pentru aluat foloseste un robot de bucatarie. Se pun toate ingredientele si se amesteca pana aluatul se strange intr-o bila. Daca preferi sa framanti cu mana aluatul ar fi bine sa ai mainile reci si sa incerci sa omogenizezi ingredientele din cateva miscari. Acopera aluatul cu folie alimentara si pastreaza-l in frigider pana vei asambla prajitura.

3. Cand compozitia s-a racit, pre-inclazeste cuptorl la 180 grade. Tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara, 20x30 cm sau chiar mai mare. Imparte aluatul in 2 bucati egale. Pe o suprafata de lucru intinsa presara faina si intinde cate o foaie pe rand. Aseaza prima foaie in tava si presara scortisoara pe toata suprafata. Poti folosi o sita mica. aseaza compozitia in tava si uniformizeaza pe toata suprafata. Intinde si cea de-a doua foaie si aseaz-o in tava.

4. Da proajitura la cuptor pana se rumeneste usor desupra. Las-o sa se raceasca, pudreaza cu zahar pudra si bucura-te de toamna :)

Pofta sa ai!



 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu